Archive for noiembrie, 2010

Posted by valentin nicolae at 23 noiembrie 2010

Category: Fără categorie

Tags: , , , ,

Chestionar OSP

Posted by valentin nicolae at 22 noiembrie 2010

Category: Fără categorie

Tags: , ,

Logopedul se află de 13 ani în slujba copiilor cu probleme

Valeria iubeşte foarte mult copiii şi tocmai de aceea şi-a ales această meserie. Vrea să-i ajute pe cei care au probleme. „Îmi plac foarte mult copiii, mă apropii uşor de ei, îi înţeleg. Acesta a fost şi principalul motiv care m-a determinat să aleg această meserie. Este foarte frumos să lucrezi cu copiii şi mai ales să vezi că munca ta îi ajută”, explică Valeria.

Timp de 11 ani a lucrat ca psihodiagnostician la Şcoala Specială din Roşiorii de Vede. De doi ani a venit ca profesor logoped la Cabinetul logopedic interşcolar din Alexandria, care funcţionează în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Teleorman(CJRAE). „Activitatea mea de logoped se realizează prin terapia deficienţelor de vorbire, în special tulburări de pronunţie, nearticulare, articulare greşită a sunetelor, omisiuni, înlocuire de sunete, silabe, tulburări de voce, ritm şi fluenţă a vorbirii, nedezvoltarea posibilităţilor de comunicare adecvată vârstei, precum şi afectarea limbajului scris, citit”, spune logopedul.

Caută copiii cu probleme de vorbire din şcoli

La cabinetul Valeriei vin copii atât din şcolile din Alexandria cât şi din localităţile învecinate oraşului şi chiar dacă agenda ei este plină, face în aşa fel încât să primească pe toată lumea. „Toate cazurile sunt deosebite pentru mine. Îmi este foarte greu să nu primesc pe cineva şi încerc să le fac loc tuturor. Cele mai solicitante cazuri sunt cele ale copiilor cu autism sau cu Sindrom Down deoarece terapia în cazul lor necesită o activitate şi o pregătire mai laborioasă. Numărul lor este mai mare de la an la an „, mai spune Valeria. Logopedul spune că, înainte de orice, în meseria pe care o practică iubirea de copii, răbdarea şi înţelegerea sunt prioritare.

La începutul fiecărui an şcolar, Valeria Vişan merge în grădiniţele şi în şcolile din oraş pentru a depista copiii care au dificultăţi în vorbire. „La începutul acestui an am mers în grădiniţe şi în şcoli, la clasele a I-a şi a II-a, unde i-am testat pe copii. Am descoperit 30 de copii cu tulburări de limbaj, care în prezent vin la mine pentru terapie. Sunt foarte multe etape care trebuiesc parcurse în tratament , dar , cu răbdare se găseşte rezolvare pentru fiecare caz”, spune Valeria.

Pe lângă cei 30 de copii la nivel de oraş şi zece din afara oraşului, care au fost depistaţi cu tulburări de limbaj, Valeria mai lucrează cu încă trei copii cu autism şi unul cu Sindrom Down.

Profesoară de pedagogie

Valeria Vişan a lucrat timp de trei ani în perioada 2004-2007, şi ca profesor de pedagogie la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. În această perioadă o elevă pregătită de ea, a reuşit să obţină locul întâi la olimpiada naţională de pedagogie, din anul 2006. „ Este o mare satisfacţie pentru un dascăl să vadă că munca lui dă rezultate” spune Valeria. Aceeaşi satisfacţie şi mulţimire o are logopedul şi când copiii pe care îi tratează depăşesc dificlutăţile de vorbire.

Profil
Nascut: 07 octombrie 1973 în Roşiorii de Vede
Studii: Facultatea de sociologie, psihologie şi pedagogie în cadrul universităţii Bucureşti
Facultatea de psihologie în cadrul Universităţii Spiru Haret
Ocupaţie: profesor logoped
Familie: căsătorită

Ce-i place
Îmi place foarte mult meseria pe care o practic. Îmi plac de asemenea copii, îmi place să comunic şi să-i ajut pe cei din jurul meu.

Ce nu-i place
Nu-mi place promovarea oamenilor nepregătiţi. Îmi pare rău că acest lucru este practicat cam des în ziua de azi

articol apărut în cotidianul Adevărul de seară (Alexandria) Marţi 26 oct 2010.

sursa: Adevărul de seară (Alexandria) Marţi 26 oct 2010

Posted by valentin nicolae at 10 noiembrie 2010

Category: Fără categorie

Tags: , , ,

Studiu privind perceptia

Posted by valentin nicolae at 9 noiembrie 2010

Category: Fără categorie

Tags: , , , ,  • meta